tirsdag, maj 27, 2008

Kampreferat: FC Komfort - YU98

Formstærke Komfort ankom til Amagers frodige fodboldenge iført store smil og høje forventninger til eftermiddagens internationale superbrag mod YU98. Smilene stivnede dog hurtigt, da det rygtedes at dagens dommer lå i en hæk et sted og derfor ikke kunne passe sine dommeropgaver på bane K. Forpulede læs lort!

Men da et uautoriseret, fløjteblæsende skinkebjerg i en stadigt mørkere, grøn poloshirt tog sig af fodboldjuraen i BK-Jyden og FC Hackenbuschs kamp, gav det De Komfortable tro på, at også den sene tv-kamp kunne afvikles på nogenlunde vis. Således blev der råbt på dommere i alle afkroge af Kløvermarken, hvilket gav op til flere poter, og kampen kunne (som alle andre internationale topkampe) dømmes af 3 meget kompetente dommere.

Dagens jugoslaviske modstandere og deres anatomi blev studeret nøje under opvarmningen, og komfortene var ikke i tvivl om, at dagens nøgleord måtte være NÆRKAMP. Dette blev også 1-2-3-råbe-ordet, da de hvide charmetrolde dannede rundkreds og ragede på hinanden kort før kick-off. Forinden havde Thomas og Dan på vanlig vis bragt pulsen ned hos de 7 øvrige ved at sortsnakke om vigtigheden af at dække op score mål. Med al den visdom ladet i den mentale rygsæk var FCK nu klar til at tackle 3 point i hus:

Komfort lagde ud med fornuftigt spil, der blev bygget fint op nede fra bagerste kæde, hvor der var udmærket plads til at flytte bolden rundt. Så meget plads at der kunne etableres enkelte angreb, der mundede ud i enkelte afslutninger af svingende kvalitet.

YU98’erne lagde således ganske passivt fra land, og det var muligvis deres håb, at komforterne ville løbe sig trætte, så de kunne komme til fadet ved kontrachancer. Denne snedige plan blev dog med ét gjort til skamme små 10 minutter inde i 1. halvleg: Brian finder med et millimeterpræcist, indadskruet indlæg en fremadstormende Morten, der trods et halvfesent hovedstød får bugseret bolden forbi en sprællende Raduljúnisivic.

Scoringen gav Komfort blod på tanden, og chancerne kom nu med jævne mellemrum. Især i klumpspillet viste det rigtige FCK gode takter, og det var derfor ingen overraskelse for de 2 medrejsende fans, at Peter på Luca Toni-manér kunne rage bolden ind over stregen i en situation, hvor jugoslaverne så meget gamle ud. Balkan-Rantala’en i buret så også alt andet end tilfreds ud og råbte ”Píc” og ”Kúszce” efter sine slukørede medspillere. 2-0 og alt var lyserødt og lugtede af sejr!

Men, men, men. 2-0 er som bekendt en meget farlig føring, hvilket Balkans boldtalenter satte en tyk streg under, da de med et meget langt angreb tærede komforterne for kræfter og scorede til 2-1.

Havde det ikke været for en særdeles velspillende Mads i målet, var det resultat hurtigt blevet meget værre for de hvidklædte, men med mirakelredninger á la Schmeichel vs. Klinsmann 1992 forpurrede han en udligning. Fedt, fedt, fedt.

Mod slutningen af halvlegen var Komfort igen ovenpå, og både jeg selv og Anders havde et par gode muligheder. Sidstnævnte kronede et par gode træk i højre side med et resolut spark, der desværre bragede på stolpen – det kunne ellers have bragt mere jævnbyrdighed blandt topscoreraspiranterne.

Allersidst i halvlegen får det kække, undertegnede hyl ekstra selvtillid, da en bold falder ned fra himlen og skriger på at blive losset i mål. Komforts 2’er takker for tilbudet og sparker sig selv lysår op ad topscorerlisten. 3-1 og pause.

2. halvleg var én stor jugalslavisk belejring af Komforts mål, og der var ikke spillet langt tid, før jugoslaverne for alvor satte komfortkeeperen på prøve, men akkurat som i første halvleg tog Mads alt, hvad hun skulle tage – og en pæn sjat til. Således kunne komforterne holde modstanderne stangen et godt stykke ind i 2 halvleg – men så heller ikke længere: Efter 16-17 minutters spil tager YU98’s – i øvrigt meget dygtige – 14’er hurtige meter op gennem midten ad banen, og da ingen for alvor går til ham, kan han med et meget velplaceret skud gøre det til 3-2. Nu brændte lokummet for alvor!

De sidste 10-12 minutter blev derfor en stor gang lossen-væk-fra-feltet fra Komforts side – en taktik der kun holdt vand, fordi Mads blev ved at tage fra inde på stregen: Stolper, ryg, overligger!: Alt blev brugt til at holde den ”lidt for hårde” bold væk kridtstregen.

Man skulle ikke tro det, men det skete altså. Komfort vandt 3-2 og jublen ville ingen ende tage.