søndag, september 06, 2009

Fodboldorkesteret - FC Komfort

Efter fire nederlag på stribe til Kløvermarkens yndlinge - tre i ligaen og et enkelt i pokalturneringen - og en forrygende målscore for disse kampe på 6-20, var det for alvor tid til at stramme op for hele landets hvidklædte helte, der grundet nedturen og den dertilhørende krisestemning var røget fra en placering lige under toppen til en placering under midten med en nedrykningsstreg, der krøb skridtvis nærmere. Det var derfor med lidt bange anelser, at Deres Udsendte humpende ankom til de fremragende ståpladser på Kløverkunstgrusbanens sidelinje. Modstanderen var denne lørdag eftermiddag Fodboldorkesteret, der på trods af at være blevet udspillet med 6-2 i den første indbyrdes kamp - utvivlsomt den bedste Komfort-kamp i mine to år på holdet - ikke ville blive en nem opgave, idet de inden kampen indtog en forholdsvis sikker andenplads i A-rækkens pulje 1.
Som sædvanlig pressede vigtige spørgsmål sig på. Kunne krisestemningen i Komfort vendes? Ville Brian Nielsen/Sidney Lee atter blive en udseendemæssig udfordring for Komfort-forsvaret? Og er det virkelig værd, krise eller ej, at tage point fra Fodboldorkesteret, hvis dette samtidig indebærer, at man spiller uelskelige AC Forza tættere på oprykningspladsen? Til at besvare disse spørgsmål havde coach Klinkby udtaget følgende hold:

Mads
Simon - Dan
Jannik - Morten - Patrick
Peter

På bænken var Tobi klar som backup i forsvaret - han kom dog ikke på banen, hvilket jeg nok skal angive grunden til senere - og en sent ankommet Brian kom ind i angrebet i stedet for Peter ti minutters tid inde i halvlegen. Anders var oprindeligt udtaget, hvilket da bare var herligt, men på praktisk vis gik hans knæ i stykker fem minutter inde i opvarmningen, hvorfor han lige så humpende som jeg selv måtte tage plads på sidelinjen hele kampen.
Modstanderen fra Fodboldorkesteret, der var aldeles Brian Nielsen-fri i dagens anledning, imponerede før kampstart ved 1) at halvdelen af startopstillingen ankom i en bil ti minutter før kampstart og 2) ikke at have styr på hverken kampkort eller overtræksveste til kampstart. Når dommeren er selveste DAI's formand, Henning Mortensen, er det nok lige at lege lidt med ilden. Da denne, syv minutter efter planlagt kampstart, stadig ikke havde modtaget et kampkort, tilbød han tudsegamle Komfort-anfører Dan en sejr til Komfort på 3-0. Hvis man havde heddet AC Forza eller måske Cph. Ballers havde man utvivlsomt taget imod et sådant tilbud, men sådan er Komfort-ånden ikke. Spørger man folk på gaden, hvilken klub de tænker på, når de hører ord som "stolthed", "traditioner", "ære" og "Morten Klinkby" er det for flertallets vedkommende FC Komfort, der associeres til, og på hamrende nobel vis afslog ædle Dan altså dommer Mortensens gestus med den smukke begrundelse: "Nej, vi er kommet for at spille fodbold". Adskillige tårer kunne ses tørres af kinderne blandt forbipasserende. Lyden af pudsede næser fyldte den stormfyldte atmosfære.
Nå, der blev jo så også spillet fodbold. Indledningsvis fik Fodboldorkesteret lov til at køre bolden lidt rundt uden det dog blev farligt, men da Komfort så småt begyndte at finde pladserne, blev der i højere grad ført en tæt mandsopdækning ved især modstandernes målspark, hvilket fungerede fantastisk glimrende - og altså var grunden til, at Tobias aldrig kom på banen, da Simon og Dan begge spillede særdeles fremragende, ligesom Mads også tog sig af det, der kom. Ydermere stod midten også solidt i det defensive, og resultatet af alt dette var en for begge holds vedkommende ganske chancefattig første halvdel af første halvleg, hvis højdepunkter hovedsageligt blev udgjort af det rædsomme vejr (hård blæst og regn) samt ikke mindst en bestemt Orkester-spiller. I mangel af Sidney Lee stillede man i stedet op med en midaldrende jyde, der angiveligt hed Niels, hvorfor det jo var herresjovt, at han havde fået skrevet "NIARN" bag på sin trøje. Niarns utilfredshed med et mindre frispark til Komfort midt på banen udmøntede sig i et (ordret) "ej, ej, mand", hvilket da også var alt for groft og medførte en retfærdig henstilling fra formanden i dommertøj.
Mod slutningen af halvlegen begyndte der så småt at ske noget. Fodboldorkesterets eneste nævneværdige afslutning i halvlegen blev blokeret højt op i luften af Mads, der selv greb riposten, og i den modsatte ende medførte et frispark på kanten af feltet en stor forløsning for det tidligere så kriseramte Komfort-hold. Lige uden for feltet til højre for mål stiller Dan op til et direkte skud, men triller den til venstre til Morten, der med venstrebenet sparker den fladt ned i det korte hjørne, hvor bolden går gennem et hul i nettet og havner bag målet, men den var altså god nok; Komfort var foran for første gang siden efterårspremieren. En fin frisparkskombination, der utvivlsomt er resultatet af mange timers hårdt slid og øvelse på træningsbanerne, og en lignende frisparkssituation var såmænd tæt på at medføre endnu en scoring mod halvlegens slutning, men Morten begik denne gang den taktiske brøler at sparke med højrebenet, hvorfor modstanderen var i stand til at blokere skuddet. Inden pausen pådrager Niarn sig et gult kort og fem minutter i skammekrogen for en tofodsslagtning af Patrick, og Komfort kunne gå til pausen med udsigt til to minutters overtal i begyndelsen af anden halvleg samt en generelt opmuntrende følelse efter en glimrende halvleg.
Fra anden halvlegs start blev der åbnet lidt mere op i begge ender - hovedsageligt Fodboldorkesterets, da de grundet Komforts føring samt medvind trak sig længere frem på banen, hvilket medførte en del kontrachancer - og halvlegen blev noget mere rig på scoringsmuligheder end den første. Allerede i halvlegens første minut er Komfort ved at udnytte det fortsatte overtal, men Janniks aflevering efter et raid igennem højresiden blokeres under mål. Fodboldorkesterets offensive satsning medførte også større chancer på trods af, at Dan og Simon fortsat var bundsolide - især sidstnævnte var alle vegne og erobrede bolde som vi andre plukker æbler - og af chancer hertil kan nævnes et fladt skud tæt forbi mål, to hovedstød over og forbi samt et fladt langskud som Mads får blokeret, ligesom Dan mere end en enkelt gang kom ned i en blokering på et vigtigt tidspunkt. På den anden side var Komfort ualmindeligt uskarpe i den anden ende, hvor kampen burde være blevet lukket i flere situationer. Peters afslutning efter et fremragende raid gennem venstresiden blokeres, og samme skæbne rammer brormand Dans afslutning på riposten. Tidligere i halvlegen havde Morten headet Janniks perfekte hjørnespark forbi mål, og i de sidste ti minutter blev der for alvor vadet i store kontrachancer. Morten formår at formøble en 3-mod-1-situation, da hans afslutning midt for mål forpurres af støttebenet, der lige prikker bolden skævt først. Senere misser Peter en stor mulighed, da hans afslutning midt for mål går snert forbi stolpen. I slutminutterne overtager Brian Peters position i front, hvilket dog ikke er en større succes, da Brian i sidste minut formår at formøble en situation alene med målmanden. I det efterfølgende angreb brænder det for alvor på, og en helflugter midt for mål snittes lige over overliggeren af Mads, men da Peters 'family jewels' blokerer et langskud efter det efterfølgende hjørne markerer det kampens sidste mulighed, idet dommeren fløjter af efterfølgende. Komfort hiver dermed forårets blot anden sejr hjem på flot vis, hvilket medførte et pænt jubelbrøl fra sidelinjen - noget Niarn lige måtte påtale, da han ikke syntes højlydt jubel over en tiltrængt sejr var passende. Ikke desto mindre var det tre vigtige point på kontoen, en afblæsning af krisen og vigtigst af alt et clean sheet til ikke blot Mads, Dan og Simon, men hele holdet, der arbejdede fremragende i defensiven.
På vejen ind til omklædningsrummet opfangede Niarn en samtale mellem Mads og undertegnede omhandlende farcen før kampen med kampkortet og vestene, hvilket prompte medførte et "ska wi nå ik li ta å slaw a". Udelukkende af den grund ville jeg have indstillet Niarn til Man of the Match, men da det trods alt skal være en Komfort-spiller var det fuldt fortjent, at Simon med fire stemmer tog titlen hjem foran Jannik med to stemmer og Mads, Morten, Dan og Patrick med en enkelt stemme hver. Komfort tager med sejren dermed et vigtigt skridt væk fra bunden, og med fem kampe igen er afstanden til tredjesidstepladsen - der er ensbetydende med playoff om overlevelse - øget til seks point, mens der trods syvendepladsen kun er to point op til rækkens tredjeplads.

Fodboldorkesteret 0-1 FC Komfort